Foto van de week 15

Foto van de week 15
Basic Life Support
Het vormt een goede traditie dat we als school ook aandacht schenken aan iets dat we hopelijk nooit nodig hebben: optreden in levensbedreigende situaties. Dit gebeurt voor onze tweedes al jarenlang onder de deskundige leiding van monitoren van het Vlaamse Kruis. Zij geven onze leerlingen een klare kijk op het correct melden van een situatie aan het hulpcentrum 112 en ze leggen ook de werking van de automatische externe defibrillator uit. Wist je dat je met app 112 BE in contact kunt komen met de hulpdiensten? Heel nuttig!

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Studieaanbod

>> Op zoek naar een inschrijvingsmoment? Klik hier! <<

In het Sint-Teresiacollege kies je uit een ruim aanbod in de eerste graad A-stroom en kun je nadien je talenten in de tweede graad verder ontwikkelen in de aso-studierichtingen Latijn, Wetenschappen en Economie of in de tso-doorstromingsrichting Sociale en technische wetenschappen(1). Je gaat in het aso voor een brede, theoretische en algemene vorming. In het tso verwerf je naast een brede algemene vorming ook een grondige technische kennis.
De studierichtingen aangeboden in onze school bereiden je voor op je verdere studiekeuze in de derde graad in één van de andere VLOT!-scholen.

Leerkrachten staan klaar om je stap voor stap te begeleiden in je groei naar zelfstandig studeren en zij doen dit in een uitdagende leeromgeving met aandacht voor jouw mogelijkheden, talenten en interesses. Daarnaast zet het Sint-Teresiacollege cultuur, sport, creativiteit, ondernemingszin en maatschappelijk engagement hoog op de agenda. Je krijgt er de kans jezelf te ontplooien tot een rijke persoonlijkheid die verantwoordelijkheid kan opnemen in de wereld van morgen.

EERSTE GRAAD A-stroom TWEEDE GRAAD aso/tso
Latijnse Latijnse Latijn A (4 uur wiskunde)
Latijn B (5 uur wiskunde)
Moderne Moderne
wetenschappen
Economie A (4 uur wiskunde)
Economie B (5 uur wiskunde)
Wetenschappen
Socio-economische activiteiten Sociale en technische
vorming
 Sociale en technische wetenschappen(1)
Handel Vervolgopleiding in campus SLC
Technische activiteiten
Mechanica - elektriciteit Vervolgopleiding in campus VTI

(1) vanaf schooljaar 2017-2018

Klik op jouw studiekeuze om de lessentabel van deze studierichting in te kijken.
Naast het uitgebreide studieaanbod van de VLOT-scholen kun je nog meer studierichtingen vinden op: www.onderwijskiezer.be