Foto van de week 20

Foto van de week 20
Frank Pollet te gast in campus STC
Een goede jaarlijkse gewoonte is het, wanneer jeugdschrijver Frank Pollet op bezoek komt in campus STC. Vele leerlingen hebben een of meer boeken van hem gelezen, en uiteraard zijn ze nieuwsgierig naar de mens achter zijn werk. Zoals steeds vertelde hij uitgebreid en enthousiast hoe zijn boeken tot stand kwamen. Het werd alweer een beklijvende ervaring om iemand aan het werk te zien die ooit als leerkracht zijn carrière begon in het eigenste STC!

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Studieaanbod

>> Op zoek naar een inschrijvingsmoment? Klik hier! <<

In het Sint-Teresiacollege kies je uit een ruim aanbod in de eerste graad A-stroom en kun je nadien je talenten in de tweede graad verder ontwikkelen in de aso-studierichtingen Latijn, Wetenschappen en Economie of in de tso-doorstromingsrichting Sociale en technische wetenschappen(1). Je gaat in het aso voor een brede, theoretische en algemene vorming. In het tso verwerf je naast een brede algemene vorming ook een grondige technische kennis.
De studierichtingen aangeboden in onze school bereiden je voor op je verdere studiekeuze in de derde graad in één van de andere VLOT!-scholen.

Leerkrachten staan klaar om je stap voor stap te begeleiden in je groei naar zelfstandig studeren en zij doen dit in een uitdagende leeromgeving met aandacht voor jouw mogelijkheden, talenten en interesses. Daarnaast zet het Sint-Teresiacollege cultuur, sport, creativiteit, ondernemingszin en maatschappelijk engagement hoog op de agenda. Je krijgt er de kans jezelf te ontplooien tot een rijke persoonlijkheid die verantwoordelijkheid kan opnemen in de wereld van morgen.

EERSTE GRAAD A-stroom TWEEDE GRAAD aso/tso
Latijnse Latijnse Latijn A (4 uur wiskunde)
Latijn B (5 uur wiskunde)
Moderne Moderne
wetenschappen
Economie A (4 uur wiskunde)
Economie B (5 uur wiskunde)
Wetenschappen
Socio-economische activiteiten Sociale en technische
vorming
 Sociale en technische wetenschappen(1)
Handel Vervolgopleiding in campus SLC
Technische activiteiten
Mechanica - elektriciteit Vervolgopleiding in campus VTI

(1) vanaf schooljaar 2017-2018

Klik op jouw studiekeuze om de lessentabel van deze studierichting in te kijken.
Naast het uitgebreide studieaanbod van de VLOT-scholen kun je nog meer studierichtingen vinden op: www.onderwijskiezer.be