Foto van de week 15

Foto van de week 15
Basic Life Support
Het vormt een goede traditie dat we als school ook aandacht schenken aan iets dat we hopelijk nooit nodig hebben: optreden in levensbedreigende situaties. Dit gebeurt voor onze tweedes al jarenlang onder de deskundige leiding van monitoren van het Vlaamse Kruis. Zij geven onze leerlingen een klare kijk op het correct melden van een situatie aan het hulpcentrum 112 en ze leggen ook de werking van de automatische externe defibrillator uit. Wist je dat je met app 112 BE in contact kunt komen met de hulpdiensten? Heel nuttig!

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Intro

Het Sint-Teresiacollege, gelegen in een landelijke en groene omgeving ver van de stadsdrukte, biedt de eerste en tweede graad van het algemeen secundair onderwijs (aso) en technisch secundair onderwijs (tso) aan.

Vanaf schooljaar 2015-2016 kun je in het eerste leerjaar A, naast de opties Moderne en Latijn, ook kiezen voor de opties Socio-economische activiteiten en Technische activiteiten.

Je gaat voor een brede, theoretische, algemene en/of technische vorming die aansluit bij je mogelijkheden, talenten en interesses en houdt vele mogelijkheden open voor je verdere studiekeuze naar de derde graad. De studierichtingen aangeboden in onze school bereiden je voor op je verdere studiekeuze in de derde graad in één van de andere VLOT!-scholen.

Leerkrachten staan klaar om je stap voor stap te begeleiden in je groei naar zelfstandig studeren en zij doen dit in een uitdagende leeromgeving met aandacht voor jouw mogelijkheden, talenten en interesses. Daarnaast zet het Sint-Teresiacollege cultuur, sport, creativiteit, ondernemingszin en maatschappelijk engagement hoog op de agenda.

Onze school maakt deel uit van de scholengemeenschap Scholen aan de Durme.

Bezoek ook onze VLOT!-webstek via www.vlot-stc.be.

 

stc-banner 2015