Foto van de week 15

Foto van de week 15
Basic Life Support
Het vormt een goede traditie dat we als school ook aandacht schenken aan iets dat we hopelijk nooit nodig hebben: optreden in levensbedreigende situaties. Dit gebeurt voor onze tweedes al jarenlang onder de deskundige leiding van monitoren van het Vlaamse Kruis. Zij geven onze leerlingen een klare kijk op het correct melden van een situatie aan het hulpcentrum 112 en ze leggen ook de werking van de automatische externe defibrillator uit. Wist je dat je met app 112 BE in contact kunt komen met de hulpdiensten? Heel nuttig!

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Ouders

In onze school is een actief oudercomité werkzaam. De leden van het comité duiden een voorzitter en een secretaris aan. Op de algemene vergaderingen wordt de school vertegenwoordigd door de directeur en door een afgevaardigde van het lerarenkorps.

Elk nieuw schooljaar, tijdens de informatievergadering voor de ouders van de nieuwe eerstejaarsleerlingen, vraagt de voorzitter van het oudercomité bij de ouders naar nieuwe kandidaten om de uittredende leden op te volgen.

De leden van het oudercomité steken ook jaarlijks een handje toe bij het STC-novemberfeest, de openschooldag, de afscheidsviering van de vierdejaars … Het oudercomité financiert ook geregeld aankoopprojecten van de school en geeft een steuntje in de rug voor de Keulenreis van onze vierdejaars.