Foto van de week 23

Foto van de week 23
Galawedstrijd vierdes-leerkrachten
Op donderdag 7 juni namen de vierdejaars officieel afscheid van de sportpleinen, en dit met de traditionele voetbalwedstrijd. Het werd een nipte 1-0 zege voor de leerkrachten, al dient eerlijkheidshalve vermeld te worden dat het doelpunt werd gescoord door een leerling die in de selectie van de leerkrachten werd opgenomen. En omdat het Wereldkampioenschap toen vlak voor de deur stond, tooiden de spelers en supporters zich in de kleuren van de Rode Duivels. We are Belgium…

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Foto van de week 2016-2017

17week1.jpg

Klaar voor de start
Als we de nieuwsdiensten mogen geloven, zijn we met 1,2 miljoen leerlingen en 160.000 personeelsleden die het schooljaar 2017-2018 mogen aanvangen. Op deze foto tonen we jullie een kleine selectie van deze laatste groep uit campus STC. Na een pedagogische studiedag op 1 september en klassenraden zijn we helemaal klaar voor de start op 4 september. We wensen iedereen een probleemloos begin en een succesrijk schooljaar!

17week1.jpg
17week1.jpg
17week2.jpg

Eerstejaars "varen" het nieuwe schooljaar binnen
De onthaaldagen voor onze eerstejaars zijn alweer achter de rug en onze nieuwelingen komen stilaan in het normale lesritme. Op dag twee van deze kennismakingsronde mochten ze op onze ruime sportvelden meedoen met (volks)dansen en zo "voeren" ze op de tonen van de Marie-Louise het nieuwe schooljaar binnen. Meer over deze leuke ervaringen in het artikel over de eerste schooldagen.

17week2.jpg
17week2.jpg
17week3.jpg

Startviering
Dinsdag 26 september werd het gewone lesritme even onderbroken voor de startviering van de eerstejaars. Deze gebeurtenis stond in het teken van ons jaarthema "Alles doet er toe". Meneer Koen heette iedereen welkom en daarna vond een interessante afwisseling plaats van filmpjes, lezingen en muziek. Onze eerstes kregen een grote inbreng in deze viering. Mevrouw Hilde sloot het zinvolle evenement af met een slotgebed en een dankwoordje voor iedereen die meebouwde aan de uitwerking ervan.

17week3.jpg
17week3.jpg
14week4.jpg

Taalscreening
Vanaf 1 september 2014 wordt elke leerling die voor de eerste keer instroomt in het voltijds gewoon secundair onderwijs, gescreend op het niveau van de onderwijstaal. Op basis van de screening beslist de school welke tijdelijke maatregelen nodig zijn om de kennis die de leerling van het Nederlands heeft, bij te werken. In Campus STC worden remediëringsopdrachten aangereikt tijdens de inhaallessen Nederlands over de middag. Op de foto zien we klas T1L1 aan het werk tijdens zo’n taalscreening. Toch belangrijk en essentieel voor een goede kennis van de onderwijstaal.

14week4.jpg
14week4.jpg
17week5.jpg
Schrijf-ze-vrij-dag
Naar jaarlijkse (goede!) gewoonte vond op Campus STC weer een briefschrijfactie plaats voor Amnesty International. Deze keer mochten onze leerlingen zelf kiezen voor wie ze wilden schrijven. Het gaat om vier personen van wie de mensenrechten flagrant worden geschonden: Tep uit Cambodja, Ivo uit Kameroen, Giyas uit Azerbeidzjan en Ahmet uit Turkije. Deze vier mensen hebben eigenlijk niets verkeerds gedaan, maar zijn het slachtoffer van het dictatoriale regime in hun land. We hopen hiermee het geweten van deze bewindslieden wakker te schudden…
17week5.jpg
17week5.jpg
17week6.jpg

Nieuwe gevelbanner in Campus STC
Op maandag 6 november precies om 16.25 u waren we getuige van het uitrollen van de splinternieuwe gevelbanner van de Vlot!-campagne. In augustus zagen we al een metersbrede affiche met hierop vier jongeren die het naar hun zin hebben in de H. Hartlaan van Lokeren. Een van hen mag nu boven onze inkomhal prijken. Er kwam een hoogtewerker aan te pas, want het gaat om een banner van zowat acht meter hoog.

17week6.jpg
17week6.jpg
17week7.jpg

Speelgoed krijgt een tweede leven
Sinterklaas is in aantocht en op Campus STC wilden we hem graag een handje helpen! We organiseerden dit jaar opnieuw een inzamelactie van gebruikt speelgoed.
We deden een oproep om niet meer gebruikte spelletjes en speelgoed af te geven aan de lerarenkamer op school. Op 15 november bezorgden we dit aan de weggeefwinkel 'Veur niet' in Lokeren, zodat dit een tweede leven kreeg. Heel erg bedankt dat jullie hierdoor heel wat kindjes gelukkig maakten!

17week7.jpg
17week7.jpg
17week8.jpg

Techniekacademie
Wat vorig jaar al opgestart was in enkele Vlot!-scholen, waaronder Campus STC, vindt momenteel zijn vervolg in het tweede jaar techniekacademie. Jongeren uit het zesde leerjaar die graag experimenteren met techniek en wetenschap, kunnen gedurende tien woensdagnamiddagen hun technisch talent ontwikkelen in onze school. Zij leren onder andere hoe ze hun droomhuis kunnen bouwen of hoe ze robots kunnen aansturen. Zo programmeren ze onder leiding van M. Davy en M. Stijn bijvoorbeeld een speelgoedauto die op hun bevel stopt en draait. De zelfrijdende auto is nu echt geen toekomstmuziek meer...

17week8.jpg
17week8.jpg
17week9.jpg

Sneeuw!
We hebben er enkele jaren op moeten wachten, en sommigen vinden het één doffe ellende. Toch zijn er leuke aspecten die de pil enigszins vergulden. Zo kunnen onze leerlingen zich eens uitleven om een sneeuwballetje op te gooien. Geniet van het beeld, want de vorige sneeuwfoto dateert van 25 maart 2013! Nu zijn we pas half december. Wie weet wat we nog te verwerken krijgen…

17week9.jpg
17week9.jpg
17week10.jpg
Mevr. Marina met pensioen!
Onze opvoedster mevrouw Marina beleefde op donderdag 21 december haar laatste werkdag op Campus STC. Dit mochten we uiteraard niet ongemerkt laten voorbijgaan. Nietsvermoedend kwam ze na een schoolbusrit op de speelplaats aan en op de tonen van Rocco Granata’s “Marina” mocht ze van de leerlingen en haar collega’s vele rozen in ontvangst nemen. Na een spontane polonaise met leerlingen en leerkrachten waarin we de zon in ons hart lieten, sneed ze enkele uren later een prachtig versierde taart aan. Het ga je goed, Marina!
17week10.jpg
17week10.jpg
17week11.jpg

Beste wensen voor 2018!

17week11.jpg
17week11.jpg
17week12.jpg

Damiaanactie opgestart
Dinsdag 16 januari betekende de startdag van Damiaanactie in campus STC. Op die dag kwam mevrouw Nadine D’halluin de leerlingen van het eerste jaar toespreken over de werking van deze nuttige organisatie die zich vooral inzet om lepra en tbc te bestrijden. Ze doen dat via gerichte medische acties en de sociale herintegratie van zieken in het zuiden. Als je weet dat je voor €50 een behandeling kan opstarten door bijvoorbeeld een pakje stiftjes te kopen voor €6, kun je het verschil maken in de strijd tegen deze armoedeziektes. Doen dus!

17week12.jpg
17week12.jpg
17week13.jpg

SVS Provinciaal Kampioenschap ZAALVOETBAL meisjes 2° graad
Drie ploegen eindigen met gelijke cijfers na een mooi tornooi met enkele zéér spannende wedstrijden van hoog niveau!
Sint Teresiacollege Eksaarde wint wel van de school uit Aalst, maar grijpt naast de gouden medaille met één puntje minder dan Aalst in het doelpuntensaldo.
Jammer, maar met zilver zijn de meisjes en coaches van STEK ook zeer tevreden!

17week13.jpg
17week13.jpg
17week14.jpg

Zesde muziekquiz
Voor de zesde keer al presenteert M. Hans tijdens de koude wintermiddagen een heuse muziekquiz. Alle ingeschreven ploegen worden na het middagmaal getrakteerd op een mix van diverse muziekgenres en fotoreeksen met (hopelijk) bekende artiesten. Ook nu vonden er twee “zitdagen” plaats met telkens vier reeksen. Deze keer mochten de leerkrachten Nederlands in een reeks hun verzoeknummer laten raden, wat niet altijd tot herkenbare resultaten leidde.
Winnaar werd uiteindelijk het team met de naam Ploeg 16 uit klas T4W. Proficiat!

17week14.jpg
17week14.jpg
17week15.jpg
Basic Life Support
Het vormt een goede traditie dat we als school ook aandacht schenken aan iets dat we hopelijk nooit nodig hebben: optreden in levensbedreigende situaties. Dit gebeurt voor onze tweedes al jarenlang onder de deskundige leiding van monitoren van het Vlaamse Kruis. Zij geven onze leerlingen een klare kijk op het correct melden van een situatie aan het hulpcentrum 112 en ze leggen ook de werking van de automatische externe defibrillator uit. Wist je dat je met app 112 BE in contact kunt komen met de hulpdiensten? Heel nuttig!
17week15.jpg
17week15.jpg
17week16.jpg

Kampioenen zaalvoetbal
Afgelopen woensdag (14-03-18) zijn onze miniemen jongens Oost-Vlaams kampioen zaalvoetbal geworden. Een prachtige prestatie van Lorenzo, Stijn, Thijs, Runar en Niels. Normaal deed Lewis ook mee, maar door ziekte kon hij niet meespelen. Hij heeft wel de vorige ronde meegedaan. Proficiat, jongens!

17week16.jpg
17week16.jpg
17week17.jpg
Kangoeroewedstrijd wiskunde
Kangoeroe, de internationale wedstrijd waar wereldwijd meer dan 6 miljoen leerlingen uit meer dan 60 landen aan deelnemen, vond dit jaar plaats op donderdag 15 maart 2018. Zowat 89491 leerlingen uit 1083 Vlaamse scholen rekenden, dachten en puzzelden. Campus STC was met 85 moedige leerlingen uit de eerste graad flink vertegenwoordigd. Ze kregen 75 minuten om 24 vraagjes op te lossen. Binnenkort vernemen we de uitslag. Veel getallen in dit verslagje…
17week17.jpg
17week17.jpg
17week18.jpg

Vakoverschrijdende activiteiten
Op het einde van het tweede trimester vonden heel wat vakoverschrijdende activiteiten plaats. We sommen op van 4 naar 1. De vierdes deden een begeleid spel rond geluk en psychisch welzijn. In het derde jaar “speelden” ze over verslavingen. De tweedes volgden een lezing over sociale media en de eerstes mochten deelnemen aan een “klasdoorbrekende” paasquiz. De winnende quizploeg die je hier ziet, bestaat dus uit leerlingen van verschillende eerstejaarsklassen die zo een filmticket in de wacht sleepten. Proficiat, winnaars!

17week18.jpg
17week18.jpg
17week19.jpg
Wereldwinkel
Vóór de paasvakantie trokken de 4des naar de wereldwinkel van Lokeren. Daar maakten ze een workshop mee rond eerlijke kledij. Waar wordt onze kledij gemaakt en wie wordt er wat voor betaald? In de verschillende workshops werd de blik van de leerlingen verruimd. Ze beluisterden een getuigenis, speelden electro en vouwden jeansbroeken op aan een hoog tempo zoals het in het "echt" gebeurt ... In de klas leerden ze wat fairtrade is en wat de visie is van de wereldwinkels ... Na de paasvakantie startten ze hun wereldwinkel op school…
17week19.jpg
17week19.jpg
17week20.jpg
Frank Pollet te gast in campus STC
Een goede jaarlijkse gewoonte is het, wanneer jeugdschrijver Frank Pollet op bezoek komt in campus STC. Vele leerlingen hebben een of meer boeken van hem gelezen, en uiteraard zijn ze nieuwsgierig naar de mens achter zijn werk. Zoals steeds vertelde hij uitgebreid en enthousiast hoe zijn boeken tot stand kwamen. Het werd alweer een beklijvende ervaring om iemand aan het werk te zien die ooit als leerkracht zijn carrière begon in het eigenste STC!
17week20.jpg
17week20.jpg
17week21.jpg
Beleef buiten!
Tijdens de tweede helft van de maand mei mochten onze leerlingen per leerjaar eens naar buiten om daar hun lunch op te eten. Daar zijn drie goede redenen voor! Ten eerste was het weer best aangenaam te noemen. En we beschikken nu eenmaal over prachtige sportvelden op een boogscheut van de speelplaats en de gewone refter. Ten slotte werd de theorie over evenwichtige voeding omgezet in de praktijk. Hier zijn onze tweedejaars “in actie”. Smakelijk!
17week21.jpg
17week21.jpg
17week22.jpg

Romeinse maaltijd
Tot de leerstof Latijn van het tweede jaar behoort het onderwerp 'RES COQUINARIA' waarin je wellicht 'kokkerellen' herkent. Inderdaad, we hebben Romeins gekleed gedineerd! Wat is typisch Romeins, maar stond om begrijpelijke redenen niet op het menu: papegaaienhersens, vissenogen, baarmoeders en muizen! Wat kenden de Romeinen nog niet: tomaten en dus geen pizza! Onze 'CENA' of aanligmaaltijd bestond uit: 'oliva, panis, lactuca, gallina, caro porcina, botulus, ova, caseus, balani, uva, uva sicca, fraga, nuces, cerasi, rubi, mellis placenta, aqua, fructuum sucus et sal'. (Dit wil zeggen: olijven, brood, sla, kip, varkensvlees, worst, eieren, kaas, dadels, druiven, rozijnen, aardbeien, noten, kersen, frambozen, honingkoeken, water, fruitsap en zout.)
DELECTARE CENA! (Smakelijk!)

17week22.jpg
17week22.jpg
17week23.jpg
Galawedstrijd vierdes-leerkrachten
Op donderdag 7 juni namen de vierdejaars officieel afscheid van de sportpleinen, en dit met de traditionele voetbalwedstrijd. Het werd een nipte 1-0 zege voor de leerkrachten, al dient eerlijkheidshalve vermeld te worden dat het doelpunt werd gescoord door een leerling die in de selectie van de leerkrachten werd opgenomen. En omdat het Wereldkampioenschap toen vlak voor de deur stond, tooiden de spelers en supporters zich in de kleuren van de Rode Duivels. We are Belgium…
17week23.jpg
17week23.jpg