Foto van de week 23

Foto van de week 23
Galawedstrijd vierdes-leerkrachten
Op donderdag 7 juni namen de vierdejaars officieel afscheid van de sportpleinen, en dit met de traditionele voetbalwedstrijd. Het werd een nipte 1-0 zege voor de leerkrachten, al dient eerlijkheidshalve vermeld te worden dat het doelpunt werd gescoord door een leerling die in de selectie van de leerkrachten werd opgenomen. En omdat het Wereldkampioenschap toen vlak voor de deur stond, tooiden de spelers en supporters zich in de kleuren van de Rode Duivels. We are Belgium…

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Over Sint, Piet en andere hulpknechten

17art7.jpg5 december... Vele kinderen wachtten gespannen op wat er de komende dag zou plaatsvinden. Ook onze leerlingen vroegen zich benieuwd af of Sint en Piet hen met een bezoekje zou vereren.
En ja hoor, tijdens de voormiddag werd er op elke klasdeur hard geklopt, zacht geklopt... Wie zou dat zijn? De goedheilig man en zijn (licht)zwarte knecht verschenen ten tonele om er wijze raad te geven en lekkers te gooien in een of andere hoek. Onze leerlingen kregen ook een setje reflectoren voor de spaken van hun fiets. Goed dat de Sint en zijn knecht aan de veiligheid van onze fietsers denken. Dank je, Sinterklaasje!
Maar er viel op die dag nog wat extra's te beleven! Onze directie zwoer wel een heel dure eed... Zij zouden een "geste" doen door assistentie te verlenen aan ons onderhoudspersoneel, indien de gezamenlijke opbrengst voor de actie "STC for Life" meer dan € 4000 bedroeg. Ze dachten allicht dat ze een rustig dagje zouden beleven in hun bureau. Maar wat bleek?

Campus STC had op die dag al zo maar eventjes meer dan € 7500 opgehaald, en er kwamen op dat moment nog honderden euro's binnen!
Aan de slag dus! Mevr. Hilde hielp M. Herman met activiteiten die vooral buiten moesten plaatsvinden. We zagen haar bijvoorbeeld aan het werk bij het reinigen van de roosters op de speelplaats. Ze slaagde erin om heel wat aangeslibd vuil uit de putjes te scheppen en zo de doorgang na overvloedige regen weer vrij te maken. Prima werk, mevrouw Hilde!
En M. Koen? Hij werd assistent-voor-één-dag bij Mevr. Linda en Mevr. Naziha, om hen bij te staan als poetshulp. Zo nam hij onder andere de volledige houten trap voor zijn rekening en zorgde ervoor dat er geen greintje vuil meer te bespeuren viel.
En zo konden alle partijen zich gelukkig prijzen. De leerlingen hadden eindelijk hun "idolen" gezien en het onderhoudspersoneel mocht ervaren dat onze directie zich niet te min voelde om hen eens bij te staan.
Meer nieuws over al onze acties ten voordele van "STC for Life" volgt binnenkort. We kunnen jullie alvast verklappen dat er heel veel te melden valt. Hou je klaar voor een lawine aan acties en beeldmateriaal!