Foto van de week 20

Foto van de week 20
Frank Pollet te gast in campus STC
Een goede jaarlijkse gewoonte is het, wanneer jeugdschrijver Frank Pollet op bezoek komt in campus STC. Vele leerlingen hebben een of meer boeken van hem gelezen, en uiteraard zijn ze nieuwsgierig naar de mens achter zijn werk. Zoals steeds vertelde hij uitgebreid en enthousiast hoe zijn boeken tot stand kwamen. Het werd alweer een beklijvende ervaring om iemand aan het werk te zien die ooit als leerkracht zijn carrière begon in het eigenste STC!

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

HerfSTCuisine 2017

17art6.jpgOnze werkgroep HerfSTCuisine heeft alweer uitstekend werk geleverd door de nieuwste editie perfect te organiseren.
Op vrijdagavond 17 november werden de zalen klaargezet, en het moet gezegd: het zag er allemaal sfeervol en gezellig uit. Ook de paardenworsten, de zalm en de stukjes kip werden aan een minutieus kookproces onderworpen. De lekkere desserts stonden heerlijk af te koelen na een urenlange bereiding door M. Rudi. En zo waren we na enkele avondlijke uren paraat voor het culinaire weekend.
Op zaterdag konden de mensen vanaf 18 uur plaatsnemen in onze vernieuwde refter. Ze mochten kiezen uit huisbereide paardenworsten, zalmpapillot of vol-au-vent. Daarbij hoorde een groentenassortiment met uiteraard zelfgebakken frietjes of kroketjes.

De eerste "shift" verliep wel heel druk, maar achteraf hoorden we niemand klagen over een laattijdige bediening.
Ook op zondagmiddag mochten we terugblikken op een stemmige en fijne eetgelegenheid. We vonden het ook leuk dat we konden samenwerken met enkele geëngageerde ouders. Bijkomend interessant voordeel was de ontmoeting met sommige oud-leerlingen die het blijkbaar goed doen in hun verdere studies.
Maar misschien kunnen we beter kijken naar enkele fotootjes die een beeld zouden moeten geven van de leuke tweedaagse.