Foto van de week 15

Foto van de week 15
Basic Life Support
Het vormt een goede traditie dat we als school ook aandacht schenken aan iets dat we hopelijk nooit nodig hebben: optreden in levensbedreigende situaties. Dit gebeurt voor onze tweedes al jarenlang onder de deskundige leiding van monitoren van het Vlaamse Kruis. Zij geven onze leerlingen een klare kijk op het correct melden van een situatie aan het hulpcentrum 112 en ze leggen ook de werking van de automatische externe defibrillator uit. Wist je dat je met app 112 BE in contact kunt komen met de hulpdiensten? Heel nuttig!

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

HerfSTCuisine 2017

17art6.jpgOnze werkgroep HerfSTCuisine heeft alweer uitstekend werk geleverd door de nieuwste editie perfect te organiseren.
Op vrijdagavond 17 november werden de zalen klaargezet, en het moet gezegd: het zag er allemaal sfeervol en gezellig uit. Ook de paardenworsten, de zalm en de stukjes kip werden aan een minutieus kookproces onderworpen. De lekkere desserts stonden heerlijk af te koelen na een urenlange bereiding door M. Rudi. En zo waren we na enkele avondlijke uren paraat voor het culinaire weekend.
Op zaterdag konden de mensen vanaf 18 uur plaatsnemen in onze vernieuwde refter. Ze mochten kiezen uit huisbereide paardenworsten, zalmpapillot of vol-au-vent. Daarbij hoorde een groentenassortiment met uiteraard zelfgebakken frietjes of kroketjes.

De eerste "shift" verliep wel heel druk, maar achteraf hoorden we niemand klagen over een laattijdige bediening.
Ook op zondagmiddag mochten we terugblikken op een stemmige en fijne eetgelegenheid. We vonden het ook leuk dat we konden samenwerken met enkele geëngageerde ouders. Bijkomend interessant voordeel was de ontmoeting met sommige oud-leerlingen die het blijkbaar goed doen in hun verdere studies.
Maar misschien kunnen we beter kijken naar enkele fotootjes die een beeld zouden moeten geven van de leuke tweedaagse.