Foto van de week 15

Foto van de week 15
Basic Life Support
Het vormt een goede traditie dat we als school ook aandacht schenken aan iets dat we hopelijk nooit nodig hebben: optreden in levensbedreigende situaties. Dit gebeurt voor onze tweedes al jarenlang onder de deskundige leiding van monitoren van het Vlaamse Kruis. Zij geven onze leerlingen een klare kijk op het correct melden van een situatie aan het hulpcentrum 112 en ze leggen ook de werking van de automatische externe defibrillator uit. Wist je dat je met app 112 BE in contact kunt komen met de hulpdiensten? Heel nuttig!

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Veilig in het verkeer

17art5.jpgOf je nu voor of tegen de invoering van winter- en/of zomeruur bent, het is een feit dat de donkere dagen eraan komen. En net dan is het voor jonge weggebruikers van levensbelang om zichtbaar in het drukke verkeer aanwezig te zijn.
We weten dat onze Werkgroep Verkeer er al sinds jaren voor ijvert om onze leerlingen veilig door het drukke verkeer te loodsen, vooral onze fietsers. Daarom is uiteraard een samenwerking tussen twee partijen nodig. We merkten dat sommige leerlingen amper of zelfs helemaal niet hun fietsverlichting gebruiken. Bovendien vinden ze een fluohesje, dat bijna vanzelfsprekend is in het basisonderwijs, niet langer 'cool' op de secundaire school.

Een dringende actie binnen de Lokerse Vlot!-scholen dus. Alle eerstejaars hebben gratis een reflecterende rugzakhoes ontvangen die over de boekentas kan worden getrokken. Zo'n hoes kan gemakkelijk opgeborgen worden en is bovendien waterdicht. Leerlingen uit andere jaren kunnen ook zo'n leuk hoesje bekomen voor de luttele prijs van € 3. Zien en gezien worden kan echt levensbelangrijk zijn...

In samenwerking met de Lokerse politie organiseerden we onlangs een fietscontrole. De dag daarna kwam de heer Bert De Meyer van Rijschool Donkmeer boeiende uitleg geven over de verkeersproblematiek aan de school. Hij illustreerde zijn betoog met heel veel foto's aan en rond het schoolgebouw. De leerlingen waren in ieder geval heel betrokken.

En zo konden we op donderdag 26 oktober van start gaan met de eerste officiële "controle" van de fietsers aan de schoolpoort. En wat bleek? We mochten heel wat fluohesjes "ontdekken", zodat we een tombolalotje konden uitreiken dat recht geeft op een ijsje na de middaglunch. Wie daarbovenop nog een fietshelm droeg, kreeg zelfs twee lotjes!
En niet te vergeten: voor de 50 leerlingen uit de eerste graad die het meest in orde zijn hebben we als uitsmijter net voor de start van de paasvakantie een uitstap naar een schaatspiste in petto. Het loont dus de moeite, maar het is ook van levensgroot belang!
En nu kijken naar foto's waarop onder andere het belang van fluohesjes te zien is!