Foto van de week 23

Foto van de week 23
Galawedstrijd vierdes-leerkrachten
Op donderdag 7 juni namen de vierdejaars officieel afscheid van de sportpleinen, en dit met de traditionele voetbalwedstrijd. Het werd een nipte 1-0 zege voor de leerkrachten, al dient eerlijkheidshalve vermeld te worden dat het doelpunt werd gescoord door een leerling die in de selectie van de leerkrachten werd opgenomen. En omdat het Wereldkampioenschap toen vlak voor de deur stond, tooiden de spelers en supporters zich in de kleuren van de Rode Duivels. We are Belgium…

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Een dagje leren buiten de school

17art3Ze zijn al een tijdje achter de rug, de studiereizen, maar graag geven we een overzicht van de vier uitstappen vanuit Campus STC, gestoffeerd met wat fotomateriaal.
Onze eerstes trokken naar Het Leen in het kader van de lessen natuurwetenschappen en aardrijkskunde. De ene helft van de dag was gewijd aan biotoopstudie met allerlei meetinstrumenten. De rest van de tijd spendeerden ze aan oriëntatietochten waarbij het erop aan kwam om verscheidene locaties op te zoeken. Niemand verveelde zich…
De tweedejaars begaven zich naar Zeebrugge om daar de haveninstallaties te bekijken en een rondvaart te maken binnen de strekdam. Het schip de “Zaphira” zorgde voor een boeiende ervaring die de lessen aardrijkskunde een extra dimensie gaven.


Ook onze derdes kregen een interessant programma voorgeschoteld. In de voormiddag hielden ze halt aan het Fort van Breendonk, waar ze kennis maakten met de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog en met het verwerpelijke nazisme. Onze leerlingen waren onder de indruk van de verschrikkelijke toenmalige gebeurtenissen. Gelukkig mocht het in de namiddag iets lichter met een fotozoektocht doorheen de mooie historische stad Mechelen.
Dit kan ook gezegd worden van de stad Gent, waar onze vierdes vertoefden. Hier lag de nadruk op de lessen Nederlands en geschiedenis. In de Arteveldestad ontcijferden ze zelf hun route, voerden doe-opdrachten uit en namen tussendoor een kijkje voor en achter de schermen van het NTG, de Gentse stadsschouwburg.
Over één zaak is iedereen het eens: mede dankzij het aangename weer konden we allemaal terugblikken op een leerrijke en geslaagde dag vol afwisseling!