Foto van de week 15

Foto van de week 15
Basic Life Support
Het vormt een goede traditie dat we als school ook aandacht schenken aan iets dat we hopelijk nooit nodig hebben: optreden in levensbedreigende situaties. Dit gebeurt voor onze tweedes al jarenlang onder de deskundige leiding van monitoren van het Vlaamse Kruis. Zij geven onze leerlingen een klare kijk op het correct melden van een situatie aan het hulpcentrum 112 en ze leggen ook de werking van de automatische externe defibrillator uit. Wist je dat je met app 112 BE in contact kunt komen met de hulpdiensten? Heel nuttig!

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Een dagje leren buiten de school

17art3Ze zijn al een tijdje achter de rug, de studiereizen, maar graag geven we een overzicht van de vier uitstappen vanuit Campus STC, gestoffeerd met wat fotomateriaal.
Onze eerstes trokken naar Het Leen in het kader van de lessen natuurwetenschappen en aardrijkskunde. De ene helft van de dag was gewijd aan biotoopstudie met allerlei meetinstrumenten. De rest van de tijd spendeerden ze aan oriëntatietochten waarbij het erop aan kwam om verscheidene locaties op te zoeken. Niemand verveelde zich…
De tweedejaars begaven zich naar Zeebrugge om daar de haveninstallaties te bekijken en een rondvaart te maken binnen de strekdam. Het schip de “Zaphira” zorgde voor een boeiende ervaring die de lessen aardrijkskunde een extra dimensie gaven.


Ook onze derdes kregen een interessant programma voorgeschoteld. In de voormiddag hielden ze halt aan het Fort van Breendonk, waar ze kennis maakten met de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog en met het verwerpelijke nazisme. Onze leerlingen waren onder de indruk van de verschrikkelijke toenmalige gebeurtenissen. Gelukkig mocht het in de namiddag iets lichter met een fotozoektocht doorheen de mooie historische stad Mechelen.
Dit kan ook gezegd worden van de stad Gent, waar onze vierdes vertoefden. Hier lag de nadruk op de lessen Nederlands en geschiedenis. In de Arteveldestad ontcijferden ze zelf hun route, voerden doe-opdrachten uit en namen tussendoor een kijkje voor en achter de schermen van het NTG, de Gentse stadsschouwburg.
Over één zaak is iedereen het eens: mede dankzij het aangename weer konden we allemaal terugblikken op een leerrijke en geslaagde dag vol afwisseling!