Foto van de week 23

Foto van de week 23
Galawedstrijd vierdes-leerkrachten
Op donderdag 7 juni namen de vierdejaars officieel afscheid van de sportpleinen, en dit met de traditionele voetbalwedstrijd. Het werd een nipte 1-0 zege voor de leerkrachten, al dient eerlijkheidshalve vermeld te worden dat het doelpunt werd gescoord door een leerling die in de selectie van de leerkrachten werd opgenomen. En omdat het Wereldkampioenschap toen vlak voor de deur stond, tooiden de spelers en supporters zich in de kleuren van de Rode Duivels. We are Belgium…

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Eerste dagen op Campus STC

17art1Hoewel het schooljaar 2017-2018 eigenlijk al op 1 september begon, moesten onze leerlingen pas op 4 september present zijn, zodat ze meteen een volle week naar school "mochten".
Onze nieuwelingen werden als eersten verwelkomd door M. Koen en de leerlingenraad. Zo konden zij meteen vernemen welke klaskleur ze hadden, zodat ze zich al wat beter op hun gemak voelden na de kennismaking met hun klassenleraar en hun klasgenoten.
Na de speeltijd mochten ze een rondleiding in en rond het schoolgebouw meemaken en kwamen zo te weten in welke lokalen ze les zouden volgen. Afwisseling genoeg! En zo werd het gauw middag en dankzij het goede weer (de hele periode van de onthaaldagen!) konden ze naar de pleinen om te gaan picknicken.


's Namiddags stond een heuse spelronde op het programma. Per klas probeerden onze eerstejaars een negental proeven tot een goed einde te brengen. Enthousiasme alom, zoals blijkt uit de bijhorende foto's. De scores liepen hoog op, maar uiteindelijk mocht T1L1 zich tot winnaar uitroepen. Proficiat!
Dag twee begon met een stevig ontbijt in onze vernieuwde refter. Nadat de buikjes gevuld waren, kregen onze leerlingen een puzzelstukje om er hun wens voor dit schooljaar op te schrijven. In de klas werd nog even nagepraat en kregen de jongens en meisjes uitleg over de afspraken in onze campus.
En na het middagmaal werd het tijd voor volksdansen! M. Geert deed enkele dansjes voor en ook hier bleek hoe geestdriftig de beste beentjes werden voorgezet. Maar er kwamen ook modernere dansjes aan bod en met de Marie-Louise werd de vaartocht beëindigd (zie ook foto van de week).
De volgende (en laatste) dag begon met een leeruitstap in Eksaarde. Zo moesten onze leerlingen op zoek naar landschapselementen in de onmiddellijke omgeving. Ook dit verliep gesmeerd en na een uurtje mochten ze weer in hun eigen klaslokaal de onthaalactiviteiten afronden.
Donderdag begon dan het serieuze werk: lessen volgen! Maar dit is een ander verhaal...