Foto van de week 23

Foto van de week 23
Galawedstrijd vierdes-leerkrachten
Op donderdag 7 juni namen de vierdejaars officieel afscheid van de sportpleinen, en dit met de traditionele voetbalwedstrijd. Het werd een nipte 1-0 zege voor de leerkrachten, al dient eerlijkheidshalve vermeld te worden dat het doelpunt werd gescoord door een leerling die in de selectie van de leerkrachten werd opgenomen. En omdat het Wereldkampioenschap toen vlak voor de deur stond, tooiden de spelers en supporters zich in de kleuren van de Rode Duivels. We are Belgium…

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Solidariteitsdag

14art13Op 2 maart vond in het Sint-Teresiacollege een unieke schooldag plaats. Stel je voor... Een dag zonder lessen, maar met achteraf een gevoel dat je veel hebt bijgeleerd!
De Eksaardenaars Frank Robyn en Rita Duym, onze vroegere buschauffeur, zijn al jaren betrokken bij een interessant project ten voordele van het Afrikaanse land Malawi. Omdat zij binnenkort weer naar dit land trekken om er de lokale bevolking te helpen, vroegen ze aan het STC of we hun geen financieel duwtje in de rug konden geven. Eerst gaven ze uitgebreid uitleg over dit interessante project. De vereniging zonder winstoogmerk "Project Malawi" ondersteunt voornamelijk weeskinderen en kinderen uit eenoudergezinnen in Malawi door materiële en financiële steun. Zij zorgen voor opvang van de kinderen, bieden hulp bij basisbehoeften als voeding en kleding, onderwijs aan kleuters, ondersteunen het plaatselijk ziekenhuis in de zorg om deze kinderen.


Aangezien de leden van het Project Malawi op regelmatige tijdstippen naar Malawi reizen (op eigen kosten!), zijn zij in staat de werkzaamheden ter plaatse op de voet te volgen en zorgen zij er zelf voor dat de materiële en financiële hulp ter plekke komt en goed besteed wordt.
Om aan de nodige financiële middelen te komen, organiseerde onze werkgroep pastoraal een heuse solidariteitsdag met een sponsortocht en een fietstocht naar de Lokerse ontmoetingshuizen De Moazoart, De Teerling en Alderande. En zo konden wij met een blij gemoed aan Frank en Rita een cheque overhandigen van maar liefst 3300 euro! Zij waren uiteraard enorm verheugd met dit bedrag en ze verzekerden ons dat alles tot de laatste euro goed zal aangewend worden! Onze tien beste sponsorleerlingen mochten mee op het podium om de overhandiging van de cheque zo dicht mogelijk mee te maken.
De rest van de dag verliep heel afwisselend, dankzij de vele workshops. Zo konden onze leerlingen kiezen tussen Afrikaanse percussie, Afrikaans dansen, salsa dansen, een regenstok maken, een kruikje van klei creëren of drankblikjes omvormen tot leuke kunstobjecten.
Tussendoor was ook een keukenploeg in het gareel om voor een lekkere maaltijd te zorgen, bestaande uit pitabroodjes met gezonde groenten. En als toetje konden we een uitgebreid dessertenbuffet aanbieden in de vorm van cakes, gebakken door de leerkrachten.
Het was - zoals eerder vermeld - een leerrijke dag in alle opzichten! Bekijk de fotootjes en let op het enthousiasme van onze leerlingen.