Foto van de week 23

Foto van de week 23
Galawedstrijd vierdes-leerkrachten
Op donderdag 7 juni namen de vierdejaars officieel afscheid van de sportpleinen, en dit met de traditionele voetbalwedstrijd. Het werd een nipte 1-0 zege voor de leerkrachten, al dient eerlijkheidshalve vermeld te worden dat het doelpunt werd gescoord door een leerling die in de selectie van de leerkrachten werd opgenomen. En omdat het Wereldkampioenschap toen vlak voor de deur stond, tooiden de spelers en supporters zich in de kleuren van de Rode Duivels. We are Belgium…

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Dikketruiendag

14art12Een Dikketruiendag op een vrijdag de 13de... Als dat maar goed afloopt. Toch mogen we in het STC van een succes spreken. Al maanden vooraf waren enkele leerlingen in de weer met het breien van een eigen dikke trui (zie foto van de week 10). En op de bewuste vrijdag 13 februari 2015 organiseerden wij de elfde editie van de Dikketruiendag onder het thema:"Isoleer eerst je lichaam". Er zijn talloze publicaties beschikbaar over isolatie van woningen, maar over het besparingspotentieel van kleren is heel wat minder bekend. Toch is op dat vlak heel wat technologische vooruitgang geboekt.
We deden het vrijdag met een graadje minder, maar we voelden nauwelijks iets, mede dankzij het zonnige weer. De verwarming lager betekent volgens enkele studies 7 % minder stookkosten en broeikasgassen. Hoe we ons dan wel verwarmden? Met dansen! De hele week mochten onze leerlingen tijdens de middagpauze hartverwarmend bewegen op het ritme van enkele danskrakers, als daar zijn: de macarena, 't smidje, indianendans, chichiwa, de sirtaki en nog veel meer.


Op vrijdag mochten de leerlingen zelfs verkleed naar school komen (carnaval, nietwaar?) De meesten hulden zich in een "onesie", een nieuw woord waarvan we de definitie met enige moeite konden achterhalen. Het is een eendelig kledingstuk, gemaakt van zacht materiaal, dat het hele lichaam bedekt en lijkt op een iets te groot uitgevallen babyslaappakje. De onesies beelden allerlei diersoorten uit en we zagen leeuwen, tijgers, kikkers, schaapjes, draakjes en andere beestjes door elkaar huppelen. Een prachtig zicht! Bekijk zeker het onderstaande filmpje als je ons niet gelooft. Wie liever de stilstaande beeldjes ziet, kan dat uiteraard ook . Ze gaan over een hele week middagpauzes.