Foto van de week 22

Foto van de week 22

Romeinse maaltijd
Tot de leerstof Latijn van het tweede jaar behoort het onderwerp 'RES COQUINARIA' waarin je wellicht 'kokkerellen' herkent. Inderdaad, we hebben Romeins gekleed gedineerd! Wat is typisch Romeins, maar stond om begrijpelijke redenen niet op het menu: papegaaienhersens, vissenogen, baarmoeders en muizen! Wat kenden de Romeinen nog niet: tomaten en dus geen pizza! Onze 'CENA' of aanligmaaltijd bestond uit: 'oliva, panis, lactuca, gallina, caro porcina, botulus, ova, caseus, balani, uva, uva sicca, fraga, nuces, cerasi, rubi, mellis placenta, aqua, fructuum sucus et sal'. (Dit wil zeggen: olijven, brood, sla, kip, varkensvlees, worst, eieren, kaas, dadels, druiven, rozijnen, aardbeien, noten, kersen, frambozen, honingkoeken, water, fruitsap en zout.)
DELECTARE CENA! (Smakelijk!)

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Derde muziekquiz: alweer een succes!

14art9Op koude en natte winterdagen is het wel eens leuk om binnen te zitten in plaats van naar de sportpleinen te trekken. Maar wat gedaan? Gelukkig vond M. Hans een mooi alternatief in de vorm van een heuse muziekquiz. Voor de derde keer op rij zagen we een volle refter met enthousiaste ploegen die allemaal hoopten op eeuwige roem.
M. Hans had weer voor de nodige afwisseling in de vraagstelling gezorgd. Het kwam er telkens op aan om een reeks van tien themavragen feilloos in te vullen of om een tiental foto's van artiesten te herkennen. Waarover ging het zoal? Er waren reeksen bij die begonnen met telkens een andere letter van het alfabet. Verder een ronde met als titel "Mr. and Mrs. Smith", of een ronde met uitvoerders die altijd in het zwart gekleed lopen.

De MIA's mochten natuurlijk ook niet ontbreken. Kortom: afwisseling genoeg. Er was bovendien een rode draad om op te zoeken. Nelson Mandela was er een van en China kwam de volgende keer aan bod. Want er werd gespeeld op twee regenachtige middagen!
We hebben wat sfeerbeeldjes bij elkaar gezocht. Vergeet vooral het laatste fotootje niet, want daar staat de winnende ploeg. Proficiat! Dank aan M. Hans voor de goede organisatie en de vlekkeloze presentatie...