Foto van de week 22

Foto van de week 22

Romeinse maaltijd
Tot de leerstof Latijn van het tweede jaar behoort het onderwerp 'RES COQUINARIA' waarin je wellicht 'kokkerellen' herkent. Inderdaad, we hebben Romeins gekleed gedineerd! Wat is typisch Romeins, maar stond om begrijpelijke redenen niet op het menu: papegaaienhersens, vissenogen, baarmoeders en muizen! Wat kenden de Romeinen nog niet: tomaten en dus geen pizza! Onze 'CENA' of aanligmaaltijd bestond uit: 'oliva, panis, lactuca, gallina, caro porcina, botulus, ova, caseus, balani, uva, uva sicca, fraga, nuces, cerasi, rubi, mellis placenta, aqua, fructuum sucus et sal'. (Dit wil zeggen: olijven, brood, sla, kip, varkensvlees, worst, eieren, kaas, dadels, druiven, rozijnen, aardbeien, noten, kersen, frambozen, honingkoeken, water, fruitsap en zout.)
DELECTARE CENA! (Smakelijk!)

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Fotomozaïek met churchies van de derdejaars

14art8"Hebben jullie ooit al van een churchie gehoord?" vroeg mevrouw Annick aan alle derdejaars een paar maanden geleden. De leerlingen bleven het antwoord schuldig. Niet moeilijk, want het woord was amper een paar maanden "oud". De selfie in church was geboren.
Onze derdejaars kregen als opdracht een foto te nemen van een zelf gekozen heiligenbeeld in de kerk om daarna in de klas wat meer uitleg te geven over het wat en waarom van hun gekozen beeld. Ze hebben massaal originele en toffe churchies genomen en een erg interessante uitleg in de klas gegeven over hun gekozen beeld.


Mevrouw Annick wilde deze originele taak, in navolging van een godsdienstleerkracht in Brugge, ook wel eens uitproberen : de werkvorm biedt creatieve mogelijkheden om kerk en leerlingen dichter bij elkaar te brengen. Het is een link, een verbinding tussen de leefwereld van onze jongeren (sociale media, selfies, ...) en de wereld van geloof.
Daarna heeft zij alle churchies verzameld en samengebracht in één fotomozaïek met een afbeelding van Sint-Teresia.
Alle leerlingen waren reuze benieuwd naar het grote doek en na de toespraak van mevrouw de directeur was het dan zo ver... Op de tonen van het toepasselijke lied "take me to church" werd het doek opengerold door 2 leerlingen en iedereen reageerde erg enthousiast !
Derdejaars, jullie zijn voor altijd vereeuwigd in de figuur van Sint Teresia met jullie originele churchies op dit mooie doek. Van een mooie herinnering gesproken..