Foto van de week 23

Foto van de week 23
Galawedstrijd vierdes-leerkrachten
Op donderdag 7 juni namen de vierdejaars officieel afscheid van de sportpleinen, en dit met de traditionele voetbalwedstrijd. Het werd een nipte 1-0 zege voor de leerkrachten, al dient eerlijkheidshalve vermeld te worden dat het doelpunt werd gescoord door een leerling die in de selectie van de leerkrachten werd opgenomen. En omdat het Wereldkampioenschap toen vlak voor de deur stond, tooiden de spelers en supporters zich in de kleuren van de Rode Duivels. We are Belgium…

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Fotomozaïek met churchies van de derdejaars

14art8"Hebben jullie ooit al van een churchie gehoord?" vroeg mevrouw Annick aan alle derdejaars een paar maanden geleden. De leerlingen bleven het antwoord schuldig. Niet moeilijk, want het woord was amper een paar maanden "oud". De selfie in church was geboren.
Onze derdejaars kregen als opdracht een foto te nemen van een zelf gekozen heiligenbeeld in de kerk om daarna in de klas wat meer uitleg te geven over het wat en waarom van hun gekozen beeld. Ze hebben massaal originele en toffe churchies genomen en een erg interessante uitleg in de klas gegeven over hun gekozen beeld.


Mevrouw Annick wilde deze originele taak, in navolging van een godsdienstleerkracht in Brugge, ook wel eens uitproberen : de werkvorm biedt creatieve mogelijkheden om kerk en leerlingen dichter bij elkaar te brengen. Het is een link, een verbinding tussen de leefwereld van onze jongeren (sociale media, selfies, ...) en de wereld van geloof.
Daarna heeft zij alle churchies verzameld en samengebracht in één fotomozaïek met een afbeelding van Sint-Teresia.
Alle leerlingen waren reuze benieuwd naar het grote doek en na de toespraak van mevrouw de directeur was het dan zo ver... Op de tonen van het toepasselijke lied "take me to church" werd het doek opengerold door 2 leerlingen en iedereen reageerde erg enthousiast !
Derdejaars, jullie zijn voor altijd vereeuwigd in de figuur van Sint Teresia met jullie originele churchies op dit mooie doek. Van een mooie herinnering gesproken..