Foto van de week 23

Foto van de week 23
Galawedstrijd vierdes-leerkrachten
Op donderdag 7 juni namen de vierdejaars officieel afscheid van de sportpleinen, en dit met de traditionele voetbalwedstrijd. Het werd een nipte 1-0 zege voor de leerkrachten, al dient eerlijkheidshalve vermeld te worden dat het doelpunt werd gescoord door een leerling die in de selectie van de leerkrachten werd opgenomen. En omdat het Wereldkampioenschap toen vlak voor de deur stond, tooiden de spelers en supporters zich in de kleuren van de Rode Duivels. We are Belgium…

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Studiereizen op een rijtje

14art4Na welgeteld één maand met lesactiviteiten werd het tijd voor een nuttige onderbreking: studiereizen dus! Zo kwam het dat op vrijdag 26 september geen leerlingen op school te bespeuren vielen, behalve om er te vertrekken en weer aan te komen.
Waarheen leidden de wegen? Onze eerstejaars bezochten Het Leen in Eeklo om er in het kader van de lessen natuurwetenschappen en aardrijkskunde aan biotoopstudie te doen en oriëntatietochten te maken. Enkele leerlingen raakten er in het begin het noorden bij kwijt, maar met wat assistentie van klasgenoten en/of leerkrachten zaten ze snel weer op het goede spoor. Ook de biotoopstudie vonden ze best leuk, want ze mochten alles zelf opzoeken en optekenen.


Onze tweedes trokken naar de Belgische kust, meer bepaald Zeebrugge. Na een pauze in Zwankendamme gingen ze de boot in voor een rondvaart in de haven van Zeebrugge. In de namiddag verkenden ze de kuststad verder te voet en leerden zo heel wat bij over het leven aan zee.
Ook onze derdelingen bezochten de kust, maar dan wel in Frankrijk: Cap Blanc Nez met de krijtrotsen van het stadje Wissant. Eerst hielden ze 's voormiddags halt in Ieper om er het museum "Flanders Fields" te bezichtigen. De harde realiteit van de Eerste Wereldoorlog kwam er in al zijn facetten aan bod. Ook tijdens het bezoek aan de begraafplaats "Tyne Cot" werden onze leerlingen geconfronteerd met de talloze slachtoffers van deze gruwelijke oorlog die nu weer volop in de belangstelling staat.
De vierdes reden het minst ver: naar Gent. Toch vonden ze het daar best leuk. Ze trokken in groepjes door de historische kuip, ontcijferden zelf hun route, voerden doe-opdrachten uit en vulden een vragenlijst in. Tussendoor maakte een gids hun wegwijs vóór en achter de schermen van het NTG, de Gentse stadsschouwburg. Vanzelfsprekend mocht ook een kijkje in de Sint-Baafskathedraal met het overbekende "Lam Gods" niet ontbreken.
En zo kwam een einde aan deze "alternatieve" schooldag. We hebben van alle uitstappen vele foto's binnengekregen, zodat we een selectie moesten maken. De beeldjes beginnen bij onze eerstes en eindigen heel logisch bij de vierdes. Hier komen ze: