Foto van de week 23

Foto van de week 23
Galawedstrijd vierdes-leerkrachten
Op donderdag 7 juni namen de vierdejaars officieel afscheid van de sportpleinen, en dit met de traditionele voetbalwedstrijd. Het werd een nipte 1-0 zege voor de leerkrachten, al dient eerlijkheidshalve vermeld te worden dat het doelpunt werd gescoord door een leerling die in de selectie van de leerkrachten werd opgenomen. En omdat het Wereldkampioenschap toen vlak voor de deur stond, tooiden de spelers en supporters zich in de kleuren van de Rode Duivels. We are Belgium…

VLOT! Lokeren: STC Eksaarde
vlot stc vlot! vlot-stc.be Lokerse scholen vlot lokeren

facebook

Foto van de week 2001-2002

week1.jpg
Onze allereerste foto van de week toont ons - hoe kan het ook anders - ons schoolgebouw in al zijn schoonheid. Later komen er nog afbeeldingen van andere interessante kenmerken over ons gebouw en zijn "bewoners". Tot binnenkort!
week1.jpg
week1.jpg
week2.jpg
Het voorbije mosselfeest leverde een nieuw record op. Voor het eerst werden 1231 eters geregistreerd. Ondanks deze massale opkomst ging het er heel gezellig aan toe. Dank aan alle medewerkers voor de hulp aan deze geslaagde onderneming!
week2.jpg
week2.jpg
week3.jpg
Ssst! Niet storen... examens!
Er heerst een plechtige stilte in het examenlokaal als Davy met zovele andere "slachtoffers" zijn examen aflegt. Het STC wenst alle leerlingen veel succes! Nog even volhouden... de kerstvakantie komt er aan!
week3.jpg
week3.jpg
week4.jpg
week4.jpg
week5.jpg
Goede voornemens...
Na een ontspannende kerstvakantie zijn de klassen weer eens gevuld met enthousiaste leerlingen (hier 1 A aan het werk). Niet getreurd, over enkele weken begint de krokusvakantie!
week5.jpg
week5.jpg
week6.jpg
Gloednieuw klaslokaal (1)
Eline, Tom en Kristel van 4 EM glunderen in hun gloednieuwe klaslokaal. Zopas zijn weer enkele nieuwe lokalen - dankzij de noeste arbeid van M. André en enkele bereidwillige collega's - in orde gebracht. Binnenkort volgt nog meer nieuws over vernieuwde klaslokalen. Hier gaat het er alvast gezellig aan toe...
week6.jpg
week6.jpg
week7.jpg
Gloednieuw klaslokaal (2)
Ook ons informaticalokaal is in een nieuw lokaal ondergebracht: meer ruimte, meer computers, meer comfort... Mevr. Carine weet dit met haar klas 4 EW volop te waarderen. In de lessen Frans wordt ICT dan ook gretig toegepast.
week7.jpg
week7.jpg
week8.jpg
Gedichtendag 31 januari 2002
Grote belangstelling voor de stand die door enkele leerkrachten Nederlands werd opgericht, naar aanleiding van de 'Gedichtendag 2002'. Vele leerlingen waren blij verrast toen ze hun eigen gedicht konden herkennen.
week8.jpg
week8.jpg
week9.jpg
Pedagogische Studiedag 2002
Terwijl de leerlingen van een extra dagje krokusvakantie mochten genieten, gingen de leerkrachten zich bijscholen op de pedagogische studiedag. M. Hans en M. Geert De Saegher gaven een deskundige uitleg over het gebruik van het computerprogramma Powerpoint, waarmee de leerstof op een visueel aantrekkelijke manier aangebracht kan worden. Hier een kijkje in het vernieuwde informaticalokaal, waar M. Geert zijn collega's met raad en daad bijstond.
Alle leerkrachten vonden het fijn om zich weer eens leerling te voelen. Ze hebben bovendien veel bijgeleerd...
week9.jpg
week9.jpg
week10.jpg
Familiequiz 22 februari
Veel ambiance en sfeer op de 11e editie van onze familiequiz. Ondanks de iets mindere opkomst, konden alle ploegen zich amuseren met de 100 vragen die over allerlei onderwerpen gingen. De ploeg "Op de eerste plaats" deed haar naam alle eer aan en en eindigde inderdaad helemaal vooraan, met een totaal van 182 punten. Proficiat! Zij mochten op de foto. "Toon & Tine" en "De Vaetjes" eindigden ex aequo op de tweede plaats, zodat hier de schiftingsvraag de doorslag gaf. Meer info over de stand vindt U op deze website.
week10.jpg
week10.jpg
week11.jpg
Een dagje Rijsel
Op 1 maart jongstleden trokken onze vierdes naar het Noord-Franse Rijsel. Ze ontdekten er niet alleen een levendige en cultureel waardevolle stad, maar werden in een heus Frans "taalbad" ondergedompeld. Hier zien we Eline en Debbie op de Place Rihour, nadat ze heel wat opdrachten hebben opgelost, "en français bien sûr"!
week11.jpg
week11.jpg
week12.jpg
Carwashers aan de slag
Ziehier enkele "carwashers", die zich belangeloos ingezet hebben om de auto's van enkele ouders te wassen tijdens de voorbije oudercontactdagen. Zij zamelden ettelijke euro's in ten voordele van "Broederlijk Delen". Hoeveel de opbrengst precies bedroeg, is op dit moment nog niet duidelijk, maar het bedrag is alvast aanzienlijk! Hartelijke dank voor al die onbaatzuchtige inzet! Meer over de vastenactie op het STC verneemt u tijdens de komende weken. Er staat wat te gebeuren!
week12.jpg
week12.jpg
week13.jpg
Mundiale dag i.v.m. Broederlijk Delen (1)
Geen les op donderdag 28 maart jongstleden! Alleen de vierdejaars hadden nog examens. Alle anderen zetten zich zinvol in ten voordele van Broederlijk Delen. De derdejaars maakten een multiculturele tocht doorheen Antwerpen. De tweedes en eerstes bleven op school, waar zij een heuse mundiale dag meemaakten. Een halve dag brachten ze sportief door op de pleinen, waar ze volop gesponsorde kilometers liepen, af en toe onderbroken door groepsopdrachten, zoals zaklopen, "tandemlanglaufen", ballonnen blazen, enz. De andere daghelft besteedden zij aan activiteiten in workshops: pottenbakken, djembéspelen, dansen, vegetarisch eten klaarmaken... Het werd een dag vol vertier en afwisseling. Deze opname van het Afrikaans dansen toont ons hoe gezellig het er aan toe ging. Volgende keer meer nieuws over deze geslaagde dag!
week13.jpg
week13.jpg
week14.jpg
Mundiale dag (2)
Zoals beloofd, volgt hier nog een momentopname van de mundiale dag op 28 maart. Onder een stralend zonnetje zijn de tweedes volop aan het zaklopen, één van de vele activiteiten die dag. Het werd een leuke belevenis en er kwamen vele euro's binnen, allemaal ten voordele van Broederlijk Delen..
week14.jpg
week14.jpg
week15.jpg
Sportdag 2002
Ondanks het minder goede weer (na weken droogte begon het toch wel te regenen zeker?) beleefden onze leerlingen een interessante sportdag. Er stonden heel wat activiteiten op het programma, zoals fietsen met mountain bike, vlotten bouwen, kajakken, squash, ... Gelukkig degenen die zich in een overdekte sporthal konden amuseren. In het Provinciaal Domein te Wachtebeke konden de eerstejaars zich volop uitleven in diverse activiteiten: hockey, zelfverdediging, survival, schermen, rope-skipping ... Hier zien we een geslaagde uitvoering van onze rope-skippers in volle actie. O ja, alles vond plaats op 26 april.
week15.jpg
week15.jpg
week16.jpg
Opendeurdag 5 mei (1)
Zondag 5 mei werd onze school massaal bezocht door belangstellenden. Hoewel het weer serieus tegenviel (het regende de hele dag pijpenstelen), viel er binnen heel wat te beleven. Hier een kijkje in het lokaal waar poëzie werd voorgesteld. Onze leerlingen schreven gedichten en heel wat thema's kwamen aan bod: ziek zijn, griezelen, ... Ook voor het vak Plastische Opvoeding werd flink gegriezeld, maar daarover berichten we een volgende keer...
week16.jpg
week16.jpg
week17.jpg
Opendeurdag 5 mei (2)
Zoals eerder vermeld, konden de vele bezoekers flink griezelen met objecten die door onze leerlingen (al dan niet met de hulp van hun ouders) werden vervaardigd. Dit jaar stond de tentoonstelling in het teken van het thema "Gebeten door P.O." en dat was duidelijk merkbaar in de vele artistieke prestaties die soms verbluffend mooi oogden. Proficiat aan onze kunstenaars! De volgende keer belichten we nog een andere kunstvorm...
week17.jpg
week17.jpg
week18.jpg
Opendeurdag 5 mei (3)
Het optreden van onze leerlingen zorgt steevast voor een grote trekpleister. Voor de eerste keer sinds lange tijd vond dit spektakel van woordkunst en muziek plaats in de turnzaal, zodat tientallen mensen konden genieten van een boeiende show. Hier zien we enkele muzikanten aan het werk. Jammer dat u er geen geluid bij hoort... Volgende keer enkele woordkunstenaars in de spots!
week18.jpg
week18.jpg
week19.jpg
Opendeurdag 5 mei (4)
Zoals aangekondigd bij onze vorige foto, komt hier een beeld van enkele woordkunstenaars. Tussen het muzikale gedeelte door, brachten vooral onze vierdejaars een gesmaakt optreden dat onder andere in het teken stond van eten en drinken. Het werd een ontroerende, amusante en bijwijlen hilarische ervaring. Poëzie op z'n best dus. Volgende keer nemen we een kijkje in de refter...
week19.jpg
week19.jpg
week20.jpg
Opendeurdag 5 mei (5)
Als afsluiter in onze reeks "opendeurdag" tonen we u een beeld uit de refter, voor de gelegenheid omgedoopt tot cafetaria. Enkele bereidwillige ouders zorgen voor een professionele bevoorrading van spijs en drank. We zijn er ons heel sterk van bewust dat we het zonder de logistieke steun van het oudercomité niet zouden rooien. Daarom: een welgemeende dank voor zoveel inzet, ook op andere gelegenheden!
week20.jpg
week20.jpg
week21.jpg
Herzliche Grüsse aus Köln!
Het is alweer een maand geleden, maar toch tonen we graag even onze vierdejaars, die ons vanuit Keulen begroeten. Op 7 en 8 mei bezochten ze deze mooie stad aan de Rijn. Het werd een verrijkende ervaring... Maar nu concentreren ze zich (hopelijk) voluit op de komende examens, net zoals hun collega's uit de andere jaren. Alvast veel werkkracht toegewenst!
week21.jpg
week21.jpg
week22.jpg
Laatste dagen van het schooljaar...
Ziezo, het einde van het schooljaar is nu wel héél dichtbij. Het is dinsdag 18 juni en het proefwerk Nederlands zal zo meteen beginnen. Enkele eerstejaars kijken hun notities nog even na, anderen praten blijkbaar over een luchtiger onderwerp. De vakantie misschien?
week22.jpg
week22.jpg
week23.jpg
Vakantie!
Eindelijk is het zover, de langverwachte periode waarin we aan iets anders kunnen denken dan aan school. Onze "fotoreeks" zal dus ook een tijdje stilliggen, maar niet getreurd: vanaf september komen we terug... Nu zien we nog een beeld van enkele vierdejaars op eindejaarsdropping door het mooie landschap van de Vlaamse Ardennen. Gelukkig was het weer beter dan in het begin van deze vakantie. Zij hebben zich goed geamuseerd en namen zo op een leuke wijze afscheid van vier jaar Sint-Teresiacollege. Het ga jullie allen goed!
week23.jpg
week23.jpg
week24.jpg
Zonnige groeten uit Zwitserland!
Ze zijn al een tijdje terug, onze eerstejaars die in juli een leuk zomerkamp achter de rug hebben. Alles vond plaats in het prachtige Zwitserland, meer bepaald in Les Haudères (kanton Wallis). Hoewel het weer niet altijd mee wilde, beleefden ze toch een heerlijke periode. Ook de leiding mag tevreden terugblikken...
P.S.: Van het kamp zijn 281 foto's genomen! Je hoort nog van ons...
week24.jpg
week24.jpg